Jak si do 5 minut navodit hygge atmosféru u vás doma?

Podzim je ideálním obdobím pro to, abychom si doma vytvořili útulnou a pohodovou atmosféru, kterou Dánové nazývají "hygge." Je to pocit klidu, pohody a tepla, který nám pomáhá zpomalit a užívat si přítomného okamžiku. A co je nejlepší? Můžete si tuhle atmosféru doma vytvořit během pár minut. Zde je několik rychlých tipů, jak na to.

1. Zapalte svíčky nebo svícny

První krok k vytvoření hygge atmosféry jsou svíčky. Kónické nebo válcovité svíčky v kovových nebo dřevěných svícnech dodají interiéru hřejivou a elegantní atmosféru. Jejich měkké, teplé světlo okamžitě zútulní každý prostor. Pár jich rozmístěte po místnosti a ihned pocítíte rozdíl.


2. Přidejte měkké textilie

Chladnější večery přímo vybízejí k tomu, abychom se zabalili do něčeho měkkého a příjemného. Přehoďte na gauč teplý pléd a přidejte několik měkkých sametových nebo boho polštářů. Pokud máte ovčí kožešiny, ať už pravé nebo umělé, položte je na křeslo nebo podlahu – jejich hebkost a teplo vás zahřeje už na první dotek. Textilie jsou skvělé jako dekorace, ale hlavně jsou skvělým společníkem pro chvíle odpočinku.


3. Uvařte si šálek bylinkového čaje

Nic nenavodí pocit klidu lépe než šálek teplého čaje. Vyberte si uklidňující bylinkový čaj, jako je heřmánek, meduňka nebo šípek. Přidejte do něj med a nechte se unášet jeho aroma. Nejen, že vám zahřeje ruce, ale zklidní vaši mysl. Pomalu usrkávejte a buďte přítomní.


4. Obklopte se oblíbenými věcmi

Hygge je o tom cítit se dobře a užívat si drobné radosti. Vytvořte si malý koutek s knihami, časopisy nebo jinými předměty, které máte rádi. Vytvořte si třeba zátiší ve své oblíbené váze. Stačí sušené traviny nebo pár větviček. Pokud máte nějaký oblíbený film, teď je ten správný čas se na něj podívat. Zabalte se do plédu, zapalte svíčky a relaxujte s něčím, co vás potěší.


5. Použijte lampy

Kromě svíček je důležité věnovat pozornost i rozmístění osvětlení v místnosti. Příjemnou atmosféru můžete snadno navodit pomocí stolních nebo stojacích lamp, které jsou rozestavěné po pokoji. Jemné, tlumené světlo z různých koutů vytvoří útulnou atmosféru, která podtrhne hygge náladu. Věřte v podzimním a zimním období je tato atmosféra nenahraditelná.

Kovová stolní lampa RAKEL ANTIQUE BRONZE - CO.DE Concept

6. Ztište mysl a užijte si přítomnost

Nejdůležitější je vytvořit si prostor pro klid a pohodu. Vypněte mobil, ztlumte světla a zaposlouchejte se do jemného šumění podzimního větru za oknem. Hygge atmosféra je o tom užívat si tady a teď, aniž byste se nechali rušit každodenním shonem.

Vytvoření hygge atmosféry doma nemusí zabrat hodiny příprav, ani nemusíte být expert. Stačí pár jednoduchých kroků, aby se váš domov proměnil v místo klidu a pohody.


Napsat komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být schváleny před zveřejněním.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

Zobrazit vše
Example blog post
Example blog post
Example blog post