Co si představit pod kurátorským výběrem?

Dnes hojně používaný termín, ale kdo ví, jestli všichni rozumí, co za ním hledat. Co znamená u nás v CO.DE CONCEPT kurátorský výběr je, že jsme to MY, kdo jde za výrobcem a zajímá se. My si ozkoušíme a osaháme produkty a posoudíme kvalitu.

Několikrát za rok nastartujeme auto a vydáváme se na cestu do Holandska. Neobjednáváme zboží bezhlavě, ale chceme nejdřív vidět kdo za produktem stojí, jeho kvalitu a zpracování. Záleží nám na tom, co v našem konceptu najdete. 
    
Ke kurátorskému výběru také patří spolupráce s menšími výrobci, kterým záleží na hodnotách jako je etická výroba, co se do podmínek zaměstnanců týče, do udržitelnosti výroby a samotných produktů. Vlastně se ztotožňujeme s těmito hodnotami a proto jsme se rozhodli jít převážně touto cestou.

   

Vybíráme tedy produkty, které mají v sobě unikátnost a příběh. Některé z nich možná svou vypadající nedokonalostí jsou vlastně naprosto dokonalé, perfektní a hlavně originální. Hojně také vybíráme antique/vintage produkty a víme, že vždy si ten jedinečný kus najde toho svého majitele. Mnoho produktů, které u nás najdete jsou ručně vyráběné jako např. ratanová svítidla, udržitelný nábytek, specifické bytové doplňky a jiné, které jsou zase ručně dokončené např. plédy a polštáře.

    

Chceme podporovat tuto cestu výroby. Není nic lepšího než si pořídit produkt, ze kterého mám nejen lepší pocit, že jsem podpořil dobrou věc, ale také podporuji výrobce, kteří se zaměřují na kvalitu a ne kvantitu. Co myslíte vy? 


Komentáře

Tento web je chráněn službou reCAPTCHA a vztahují se na něj Zásady ochrany osobních údajů a Podmínky služby společnosti Google.